Svartkumminolja

 
Svartkummin är en växt som växer i Mellaneuropa, Indien, Mellanöstern och i Nordafrika. Växten har en lång historia som medicinalväxt i bland annat Egypten och det sägs att självaste Cleopatra använde svartkumminolja för sina skönhetsfrämjande egenskaper. Fröna kan även användas som krydda för att smaksätta till exempel likör och naanbröd.
 
Inom islam räknas svartkummin som en ytterst verksam medicin och det sägs att Muhammed lär ha sagt att växten botar alla sjukdommar förutom döden. Traditionellt har den används för att lindra infektionssjukdomar, inflamationer och ta kål på inälvsmask. Den sägs även lindra exem och acne. Jag läste en spännade studie där man har testat svartkummin på olika sjukdomar och vilka effekter växten ger.
Är man intresserad kan man läsa mer här.
 
Inom skönhetsvården har svartkumminolja används på huden för att bekämpa fria radikaler som påskyndar åldrandet och för dess antibakteriella egenskaper. Inom hårvård kan den tillsättas för att ge glans.

Min egen bodybutter

I dag fick jag hem Sheabutter och kokosolja från Akoma. Jag märkte direkt att Sheasmöret var hårt och smuligt och tänkte därför testa med att blanda ut det med kokosoljan. Se inlägg.
 
Jag tog ca 100ml sheasmör och 50 ml kokosolja och lade ner det i en skål.
 
 
Sen vispade jag ordentligt med elvisp.
 
 
Ser ut som för hårt vispad grädde.
 
Efter det var det bara att fjöla ner bodybuttergrädden i en rendiskad gammal burk. Den är superfet och luktar vit chokladkokos. Jag blir lite sugen på att smaka på den faktiskt. Så enkelt var det!
 
 

Nytt från Akoma

Vårsolen lyser i Skåne och som om inte det vore nog för att pigga upp humöret kom det ett paket från Akoma!
 
 
 
Akoma är ett fairtrade-företag som handlar med ekologiska råvaror. Här finns allt möjligt godis till ett mycket bra pris. På hemsidan kan man läsa om företagets filosofi och beställa de varor man önskar snabbt och enkelt. Beställningen tog en vecka och levereras från England. Så hittar du dit http://www.akomaskincare.co.uk
 
Vad jag beställde:
 
Svartkumminolja -  Jag hade tänkt använda den till håret för att ge glans. Den ska även fungera bra som massageolja. Jag får återkomma när jag har testat den. Den luktar kryddigt. Jag köpte 60 ml och fick betala 3,33 £ ( ca 35 kr)
 
Black Soap -  Universaltvålen från Afrika. Fullsmäckad med mineraler, olivolja och antioxidanter. Skall rengöra bra utan att torka ut huden. Skall vara välgörande för acnebenägen hy. Jag ska skämma bort mig själv med en välgörande skummande upplevelse i kväll. Var så säkra! Jag köpte den lilla tvålen på 145g, men det finns bamsetvålar för den hugade. Tvålen skall tydligen smälta lätt, man får skära bort en bit och använda, så inte hela tvålen förstörs. Ska bli mycket spännande! Min tvål kostade 4,04 £. (ca 45 kr)
 
Kokosolja -  Kallpressad olja 100 ml, men man kan beställa en hel liter. Kommer i en liten glasburk Är fast i konsistensen, men smälter snabbt på huden. Doftar ljuvligt! Den kan man ha överallt på kroppen eller i håret. Funkar också att ha i matlagningen. Jag tänker nog vispa ihop den med Sheasmöret och ha blandningen som kroppsklet. Min burk kostade 3,39 £.
 
Sheasmör - Rå 100%. Doften påminner om vit choklad. Är rätt hård och smulig, så den behöver nog blandas upp med kokosoljan för att bli mer lättapplicerad. Jag får känslan av att med lite kommer man långt här. Mjukgörande och fuktighetsbevarande för hud och hår. Jag tänkte att alla dyra bodybutters innehåller sheasmör, så varför inte köra på det direkt i stället för att få en massa onödiga utfyllnadsingredienser?
Min burk innehåller 250 ml och kostade 8,72 £. (ca 90 kr)
 
Jag får återkomma när jag har testat. Är så nyfiken!
Visa fler inlägg