Lermask med styvmorsviol

Jag har jättemycket Turkisk yoghurt att använda upp, så idag tänkte jag prova en ansiktsmask med styvmorsviol.
 
Styvmorsviolen växer lite överallt och är lätta att hitta i trädgårdar, vid vägkanten och på åkersmarker. Jag behövde inte leta länge, för de fanns under en häck lite längre ner på gatan. Styvmorsviolen innehåller bland annat salicylsyra och har använts utvärtes för att lindra exem, acne, svinkoppor och mjölkskorv.
Den kan alltså med fördel användas i ansiktsmasker.
 
Vill man inte använda yoghurt kan man ju prova min havregrynsmask och klippa ner några violer i den för att få samma effekt.
 
 
 
Recept på ansiktsmask med styvmorsviol
 
1 msk Turkisk yoghurt
 ca 5 styvmorsvioler (blommorna)
1 tsk rosa lera
 
Klipp ner blombladen smått  i yoghurten och blanda ner leran. Rör runt och smeta på den rengjorda hyn. Leran är mjukgörande och återfuktande. Styvmorsviolerna stärker och lugnar huden. Låt masken sitta på tills den stelnar och skölj av. Klappa huden torr.
 
 
Ser ut som en mumsig efterrätt!
 
En kommentar
publicerat i Hopkok, Hudvård;
Taggar: DIY, Turkisk yoghurt, acne, ansiktsmask, exem, rosa lera, styvmorsviol, torr hy

Dags att plocka!

Hej mina vänner!
I dag ramlade jag över en rätt intressant sida, som skickar veckobrev när det är dags att ut och plocka nyttiga växter i naturen. Sidan heter
[ DAGS ATT PLOCKA ]. De har fina bilder på växterna, beskrivningar av dem och ger även tips på vad man kan göra med dem. Vad sägs om recept på violpannacotta eller rödplisterlasange? Lite nytänk i matlagningen är ju inte fel och många av växterna kan man använda i skönhetsvård också. Jag anmälde mig till deras maillista för att se vad det här var för trevligt. De är inriktade på när växterna kommer i Södra Sverige, men det betyder ju bara att ni som bor längre norrut får mer framförhållning. :)
 
Själv har jag plockat styvmorsvioler idag! I kväll ska jag använda blommorna till en ansiktsmask. Håll utkik!

Fönstershopping!

Jag tycker bestämt att har man klarat av något riktigt jobbigt skall man få belöna sig. Jag passar på att fira söndagen och gårdagens avklarade matteutmaning med att henna håret och förnstershoppa. Jag hade lovat mig själv att beställa hem Everyday Minerals "Love with first blush" och nu är det gjort! Den lär väl dimpa ner i brevlådan om en vecka eller två och då ska jag stolt visa upp den.
 
Under tiden dregglar jag över den här ekologiska parfymen med björnbär och vanilj från svenska företaget Green Love. Smaka på doftkombinationen...björnbär OCH vanilj. De bästa dofter jag vet i en och samma flaska!
 
 
 EKOLOGISK Björnbär & Vanilj Parfym  15ml
 
Den lilla godbiten kostar 280 kr för 15 ml.
 
 
Vill man smörja in sig i mer väldoft har de även en handvispad Body butter som är Eko Faitrade med björnbär.
 
Den kostar 210 kr för 60 ml. Snygg förpackning är det också. I glas.
 
 
Drömmen vore ju att hitta en flaska med ekologisk björnbärsessens och blanda i hop mina krämer själv... Borde ju finnas. Någon som har provat produkterna ovan eller vet var man kan hitta björnbärsolja?
Visa fler inlägg