Shine on -John Masters

 
 
 
Jag har provat den här lilla burken i tre veckor nu. Innanför det stilrena apoteksglaset gömmer sig en geléaktig, färglös och doftlös smet. Vad geggan utlovar är att ge övernaturlig glans och mjukhet. Den magiska ingrediensen är kelp, som är någon sorts brunalg, och den skall vara ett alternativ till silikoner. Jag blev högst förvånad när jag smetade geggan i vått hår och det kändes supersträvt. Mitt hår blev strävare än den mest ruggiga strävhåriga tax man kan tänka sig. Trassligt, svårhanterligt och att bara försöka borsta ut eländet var hemskt. Jag tänkte att det bara var mitt konstiga hår, men sambons dotters obehandlade hår reagerade likadant. När håret torkade var det inte speciellt återfuktat eller på något annat sätt annorlunda. Det stod klart att den kosmetiska effekten var lika med noll. Trots detta fortsatte jag att envist att använda den lilla burken efter varje tvätt för att se om den verkade på sikt. Tur var väl det. Nu blir det inte ett dugg strävt och håret är blankt. Det verkar som om algerna gör nytta. Det här är ingen recension. Jag vill höra om ni har upplevt samma sak. Gått från strävhårig tax till skön återfuktning? 
 
 

Hårlyx - DermOrganic, John Masters och rahua

Det är dags att lämna budgetprodukterna för en stund. Jag tänkte ta i tu med high-end märkena i stället. Levererar dem? Är det bara en hype eller får man faktiskt vad man betalar för? Ska bli mycket intressant att prova sig fram. Och nu får jag äta nudlar fram till mars...
 
Först på tvättlistan är DermOrganic som innehåller 70% ekologiska ingredienser. Jag köpte mitt kit från eleven och då fick jag schampo, hårinpackning och en hårolja i paketet. Jag har använt produkterna ett tag och skulle inte tro att det dröjer allt för länge innan jag kan skriva mer om dem. Det verkar som det här schampot hyllas som det ultimata vardagsschampot ute på nätet. Håroljan innehåller som de flesta håroljor silikon och det tycker jag är konstigt. Schampot är milt, så hur ska man kunna tvätta bort silikonerna???? Håroljan står i skamvrån och får inte vara med på bild.
 
 
 
 
Nästa par ut är schampo och balsam från den okrönte kungen John Masters. Jag valde evening primrose för torrt hår och lättviksbalsamet rosemary&peppermint som inte ska tynga ner. Proppfullt med nyttigheter! Dessa köpte jag också från eleven. Jag måste vara den sista naturliga bloggaren i världen som inte har provar något från honom ännu. Här utlovas kvalité från alla håll och kanter och jag är mycket spänd vad dessa produkter kan göra. Är de räddningen nu när kylan äntligen kommer? Som ni ser på bilderna har vi faktiskt snö i Skåne. Det håller på att töa bort, så jag skyndade mig ut för att fota i det sista dagsljuset. Tycker ni att balsamflaskan ser lite snålt tilltagen ut beror det på att jag har fusktestat. Och så vill jag bara poängtera lite vitsigt att min rosmarin lever än i sin kruka på altanen.
 
 
 
 
Och så det bästa till sist! Med mystisk olja i en tjusig förpackning seglade rahua upp på tronen som det lyxigaste ekologiska alternativet någonsin. I flera år i rad har det toppat bästalistorna. Är det så att man måsta hylla dem när man har betalat en halv förmögenhet, eller är de precis så bra som de verkar? Nu skall det avgöras! Jag passade på när Lyko hade dem båda till specialpris. Jag valde volymprodukterna för att mitt hår skulle behöva ett lyft och för att jag läste att denna variant fungerade bättre i kalkrikt vatten. Har ni märkt att hårt vatten skapar beläggningar och att kroppen känns mycket torrarre? När jag är i Norrland och hälsar på släkten märks det en jätteskillnad på håret när man duschar i mjukt vatten. Det behövs nästan inget balsam och huden blir bebismjuk av sig själv. Lite fuskigt.
 
 
 
Nu ska här sniffas, testas och schamponeras som aldrig förr. Om ni har provat produkterna får ni gärna skriva en rad om vad ni tyckte om dem.
 
 

Recension av Eco Cosmetics - Schampo Repair med Myrten, Ginko och Jojoba

 
 
Eco Cosmetics får man väl säga är ett ekologiskt budgetmärke, som dock utmärker sig genom sina fina  ingredienser. Tuben innehåller 200 ml och kostar 72 kr på Softskin.
Jag visste ingenting om varken schampot eller märket innan jag provade, men det är sulfat- och silikonfritt och har en mängd gröna stämplar.
 
 
Enligt produktbeskrivningen ska det här schampot ge intensiv näring för både hår och hårbotten. Det är utformat för att ge stressat och skadat hår nytt liv. Det ska rengöra skonsamt, göra håret mjukt och balansera sebumproduktionen. Ingredienserna skall även motverka kluvna hårtoppar och reparera håret.  De aktiva ingredienserna är ginko som ska öka cirkulationen och cellföryngringen, jojoba som ska ge glans och myrten som ska stimulera hårbotten. Visst låter det bra?
 
Så vad tyckte jag då då? Tuben är praktisk och stilren. Innehållet är genomskinligt och rätt rinnigt i konsistensen. Doften är lite klinisk och har mer en dragning mot frisörschampo än hur ekologiska schampon brukar lukta. Jag tycker även att det skummar ovanligt mycket när man fördelar det i håret. Hade jag fått prova schampot i ett blindtest hade jag inte gissat på att det här var ett ekologiskt schampo alls faktiskt. Jag skulle tro att det här är ett bra övergångsschampo. Håret blir rent och lite gnissligt efter tvätt. Jag har inte upplevt att håret känns strävt eller blir för tungt. Trots detta är jag inte helt nöjd. Jag får känslan av att det gör för rent. Jag upplever inte heller att det skulle vara speciellt vårdande eller att håret känns bättre efter tvätt. Jag har heller inte märkt av att sebumproduktionen skall minska, min hårbotten fortsätter lika envist som vanligt att producera fett. 
Det är ett helt okej schampo, men inget som jag kommer att köpa igen. Jag har kommit på mig själv att byta till ett annat schampo lite då och då för att återfukta och det är inte ett bra tecken. Sambon har också provat, men han tycker att SANTE- schampot var så mycket bättre, så han håller på att göra slut på min andra tub. Jag håller med honom! 
 
Ingredienser:
Aqua, Lauryl Glucoside, Olea Europaea Leaf Extract*, Coco Glucoside, Sodium Cocoyl Glutamate & Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Myrtus Communis Extract*, Punica Granatum Extract*, Sodium Chloride, Alcohol, Ginkgo Biloba Extract, Sodium PCA, Parfum, Simmondsia Chinensis Oil*, Vitis Vinifera Seed Oil*, Sodium Lactate, Lactic Acid, Limonene, Citronellol

* ekologiskt odlat

100 % av ingredienserna är från naturliga råvaror
12.25 % av ingredienserna är från ekologiska odlingar
97.2 % av de växtbaserade ingredienserna är från ekologiska odlingar
Visa fler inlägg