Nykläckt från iHerb!

 
Tullen har jobbat snabbt och i går kunde jag lösa ut mitt paket från iHerb. Det är alltid lite spännande, trots att man vet vad man har beställt. Det här låg i paketet denna gången:
 
 
 
 
Först ut är min älskade duschtvål från Nubian Heritage. Med sin goda pinacolada-doft har den seglat in på favoritlistan. Jag har skrivit om den här
 
Sedan beställde jag en handtvål från Method. Den doftar underbart och kommer ut som ett lent skum. Den innehåller sulfater, men jag behöver en sådan tvål i köket när jag gör pajdeg eller vänder potatisklyftor i olja. Mina vanliga handtvålar kan inte lösa upp fettet, men det gör den här. Den är alldeles för uttorkande för att använda till vardags, så det är min "hjälp i nöden" produkt.
 
Sedan har vi ett schampo från Bröö. De marknadsför sig lite vitsigt med att gå från "the saloon to the salon." Det är ett ölschampo och listan är lång på vilka läskiga ämnen de undviker i sina produkter. Med den här slipper vi sulfater, silikoner, parbener, phalater, färgämnen och syntetisk parfym.Tyvärr slipper vi inte Cocamidopropyl Betaine, som finns på fjärde plats i innehållsförteckningen.
 
I mellanraden finns en hadtvål från Out of Africa och den doftar gott av vanilj. Där står även en väldoftande handkräm från Deep Steep och ett ögonserum från Andalou Naturals.Fina BilboBlueEyes tipsade mig om ögonkrämen och har recenserat den här. Jag har hunnit prova den och kan konstatera att den snabbt sugs upp av huden och är inte ett dugg kladdig. 
 
I förgrunden står en mineralfoundation från Everyday minerals.Ska använda den ett tag och sedan ska jag skriva ett inlägg där jag jämför den med Lily Lolos variant, som jag nästan har använt upp.
3 kommentarer
publicerat i Hemklickat
Taggar: Andalou Naturals, Bröö, Deep Steep, Everyday Minerals, Method, Nubian Heritage, Out of Africa, iHerb

Bubben, påsk och allmänna livstecken

Först av allt vill jag önska er alla en fortsatt Glad Påsk! Jag hoppas ni myser med era familjer och har det allmänt gott. Jag försöker varva min tid med familjen, få lite välbehövd ledighet och skriva på matten. Här i Skåne pågår konstrundan för fullt och i morgon skall jag runt på Österlen och uppleva våren. Rent allmänt finns det en möjlighet till allsköns trevligheter på Österlen. Inte minst när man tänker att här finns Österlenkryddor, trevliga loppisar och små gårdsbutiker som säljer hemgjord choklad och tvål.
 
Jag är en usel kattfotograf, men jag bara måste visa hur tjatig Bubben är när man inte har tid med honom. Då klagar han högljutt och vill inget hellre än att bli klappad.  Bilden är tagen där jag sitter vid datorn. Tycker nog att jag har fått lite skärpa på bakdelen....suck. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Har ni något att förtulla?

Som titeln förargligt anger:
Idag när jag kom hem från Växjö väntade ett muntert besked om att min senaste beställning från iHerb hade fastnat i tullen. För att de överhuvudtaget ska behandla mitt lilla paket måste jag skicka in "kompletterande uppgifter" om vad jag har beställt, med utförlig produktbeskrivning, och såklart vad jag har betalat. Vad kan avgiften bli tro?
 
 
 
 
Har ju inget annat väl än att maila över uppgifterna. Har tullverket blivit mer nitiskt? Ja, ja bara att bita i det sura äpplet. Men vad gäller egentligen för beställningar till USA? Jag tog hjälp av Tullverket för att reda ut begreppen.
 
En försändelse som skickas direkt från ett land utanför EU till en mottagare inom EU och som innehåller varor med ett sammanlagt värde av högst 1 500 kronor är befriad från tull, men inte från moms.

Befrielsen gäller inte för

  • alkoholhaltiga drycker
  • tobak eller tobaksvaror
  • parfymer och luktvatten.
 
En försändelse som skickas direkt från ett land utanför EU till en mottagare inom EU och som innehåller varor med ett sammanlagt värde av högst 300 kronor är befriad från tull och moms.

Momsbefrielse gäller för

  • postorderförsändelser som innehåller utländska periodiska publikationer 
  • försändelser som inte är postorderförsändelse.

Momsbefrielse gäller inte för

  • alkoholhaltiga drycker
  • tobak eller tobaksvaror
  • parfymer och luktvatten
  • övriga postorderförsändelser (som inte innehåller utländska periodiska publikationer).

Om varuvärdet överstiger 300 kronor ska moms betalas för hela varans värde, inklusive frakt och försäkring.

 
Så nu vet vi det!
 
 
 
 
Visa fler inlägg