Festivalsommar!

Sommaren är här och med den alla sköna festivaler!
I helgen var det äntligen dags för Sweden Rock och jag var där på fredagen för att titta på Kamelot och Black Sabbath. Vi hade underbart väder och stämningen var härlig. Trots att det var knökat med folk blev jag inte trampad på eller puttad en enda gång. Folk satt i solstolar mitt i folkhavet och unga som gamla hade trevligt. Lika roligt som det var att lyssna på alla band var det att se alla sköna stilar på besökarna. Nitar, konsert t-shirtar, piercings och färgglada extensions var man än tittade. Jag blev också sugen på att blondera håret och färga det i någon knallig extremfärg... :)
 
 
 
 
 
Kan lika gärna erkänna att jag är alldeles för bekväm för att sova i tält och det värsta jag vet är att inte kunna duscha ordentligt. När jag tvingas tälta eller inte kan tvätta håret är torrschampo ett måste. Jag har testat massor med sorter och har fastnat för Batiste torrschampo.
 
 
 
 
 
Anledningen till att jag gillar dem bättre än övriga man kan köpa i affären, är att de är lätta att fördela i håret, finns i brun färg så man slipper se dammig ut och att de är lätta att skaka ur. Håret blir inte så där matt och tråkigt och det får en viss volym. Den gör sitt jobb när det gäller att hålla håret fettfritt. De flesta torrschampon får mitt mörka hår att se grått ut och det är inte alls kul. På minussidan är att man sprejar och det känns inte så nyttigt och att den innehåller alkohol, som torkar ut. Jag tycker också att drar man med fingrarna i håret, så börjar händerna klia efter ett tag och jag får gå och skölja av dem. Jag är en hamster och har en del flaskor att göra mig av med, men jag har börjat fundera på mer naturliga alternativ även här.
 
En ide´som jag har är att prova med kakao. Borde inte bli grått av det i alla fall? Testade en gång med krossade havregryn och fick tvätta håret efteråt. Jag såg inte klok ut med allt mjöldamm. Kako borde i alla fall lukta gott? Jag får testa och återkomma!
 
Sedan har jag spanat in en variant från iHerb, som verkar intresant.
 
 
 
Vad jag kan se innehåller den bara trevliga ingredienser och finns i en uppsjö av färger. Är det någon som har provat?
 
När vi ändå är inne på festival och hår... Utanför festivalområdet var det ett stort område med marknadsstånd där man sålde rockrelaterade grejer. I ett av tälten hittade jag en toning som jag tänkte testa inför nästa konsert. Det var Directions hårfärg Poppy Red. Jag har inga illusioner om att den skall bli illröd i mitt mörka hår. Nej, jag tänkte mer att jag skulle blanda den i min vanliga hennafärg och se om den kan ge en lite mer intensiv röd ton eller spännande reflexer till hennan. Tänkte att det kunde vara kul för en kväll eller så - kemikalierna till trots. En toning skadar inte håret. En liten burk kostade 69 kr på festivalen. Får väl se när tillfälle dyker upp för att prova.
 
HT_Poppy_RedSå avslutar jag det här inlägget med min favvis t-shirt! ÄLSKAR denna!!! Katthumor när den är som bäst. :)
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Hårvård
Taggar: Batiste torrschampo, Directions, Lafes, Poppy Red, Sweden Rock, kakao
Visa fler inlägg