Veckans öl för håret - Falcon ljus lager

 
Denna vecka har jag enträget fortsatt med mitt projekt med ölsköljning. Efter att ha konstaterat att mörk lager är mer som en stylingprodukt, än den lätta glansgivare som jag är ute efter, har jag denna gång provat en ljus lager. Även denna är näst intill alkoholfri, med sina 0,5%.
 
Tillfälle 1
Jag lät ölen stå och bubbla av sig på köksbänken över natten. Jag tog hela innehållet över håret. Jag tror att den här innehåller mindre socker än den mörka, för med den här får man inte stela lockar. Den här ölen känns mer sköljbar. Håret får en viss volym, men mindre än med den mörka lagern. Däremot kan jag ana en viss balsameffekt. Håret blir mjukt och följsamt. Ingen lukt att tala om. Inte ens den där lilla brödiga doften som dröjde sig kvar från den mörka lagern. Ska prova mindre mängd öl nästa gång.
 
Tillfälle 2
Denna gång hade jag mindre mängd öl.Jag valde att applicera den avslagen, men kylskåpskall. Det gjorde susen! Resultatet blev sidenblankt mjukt hår. Inte så mycket extra volym dock. Lockarna uteblev. Ingen öllukt alls.
 
Tillfälle 3
Samma avslagna öl i lika stor mängd som vid tillfälle två. Skillnaden var att vätskan hade rumstemperatur. Jag får mer glans om ölen är riktigt kall.
 
Sammanfattning av testveckan
 
Lukt - Denna öl är luktfri när den har torkat. Vid regn aktiveras dock öllukten, så det får man vara beredd på.
 
Volym - Ljus lager ger mindre volym än mörk.
 
Glans - Håret blir glansigt och följsamt. Ser ökad glans om jag använder kall öl.
 
Lockar- Inte lika stor lockeffekt som med mörk lager. Kammas lätt ut och då blir mitt hår rakt, men med fint fall.
 
Reducera serbum- Det kan jag inte avgöra på så kort tid.
 
Balsameffekt- Märker en viss balsameffekt om jag inte överdoserar..
 
0 kommentarer
publicerat i Hårvård
Taggar: Falcon ljus lager, Skölja håret med öl, naturlig hårsköljning
Visa fler inlägg