SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine shampo och balsam, samt African black soap balancing conditioner.

SheaMoisture - Coconut & Hibiscus
 
Under vintern och våren har jag tampats med friss och torra längder. Det har verkligen märkts skillnad i det friska hår som växer ut och det gamla kemiskt färgade sektionerna. Mina gamla synder visar sig i hår som helt enkelt går av vid minsta borstning. INTE KUL! Om man då tänker sig sommarens uttorkande sol och klorinbad/saltvatten som en fin kombination till ovanstående, så kan ni förstå att jag har tänkt förebyggande för att gå in i hösten med håret kvar.
 
Min strategi har varit att försöka sköta om de ömtåliga längderna, men jag har inte riktigt hittat balansen mellan protein, fukt och olja. Jag började leta efter ett skonsamt schampo med fuktgivande egenskaper och på det viset hittade jag av en slump SheaMoisture, som är moderbolag till Nubian Heritage. Jag tyckte att kokos lät mumsigt och eftersom det är en olja som verkligen kan penetrera hårstråna valde jag ut kokos/hibiskus-schampot för prövning. Jag köpte även balsamet i samma serie.
 
Produkterna är sulfatfria, innehåller inga parabener, ftalater, inget paraffin, är glutenfritt, inga mineraloljor, ingen PABA, ingen syntetisk färg och är heller inte testat på djur. Kan det bli bättre?

 
 
 
Bilden är tagen från i påskas, men nu är jag inne på min fjärde flaska schampo och kan tryggt redogöra för mina erfarenheter.
 
Schampot
Nu svär jag i kyrkan, men en sak som jag saknar med silikonerna är den där omedelbara utslätande känslan när man schamponerar. De flesta naturliga schampon som jag har testat känns sträva när man har sköljt ut schampot, men med det här så blir det slätt och mjukt på direkten. Det är helt underbart! När håret har torkar är det återfuktat, fluffigt på ett behagligt vis och mjukt som kaninpäls. Den enda nackdelen är att det är lite för tungt för mitt hår på sikt, men har man lite grövre hårstrån än vad jag har så måste detta vara "The one". Min kompromiss är att varva med ett schampo som tvättar ur sheasmöret mellan vaven. Schampot innehåller silkesprotein, men även om jag är ytterst proteinkänslig fungerar det alldeles utmärkt. Det är drygt, milt och doftar ljuvligt  Hade det varit eurovisiontider hade jag konstaterat att det blir "deuce points from Sweden".
 
Ingredients: Deionized Water, Cocos Nucifera(Coconut) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Sorbitol Esters, Mangifera Indica(Mango) Seed Butter, Simmondsia chinensis seed ( Jojoba) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil*, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Panthenol(pRO-bITAMIN B-5), Proprietary Essential Oil Blend, Aloe Barbadenis Leaf Extract, Hibiscus Sabdariffa Extract, Tocopherol (Vitamin E), Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil, Rosemary Extract, Caprylyl golycol.

*Certified Organic Ingredient
 
Balsamet
Det är ett alldeles utmärkt balsam, men jag gillar det inte riktigt i kombination med schampot. Det kan vara att det blir för mycket protein med dubbel dos silke. Tillsammans med schampot känns det helt enkelt inte lika utredande, som det gör tillsammans med andra schampon. Kombinationen schampo/balsam kan även kännas för tung för mina fina strån. Jag har använt upp min flaska, men föredrar att kombinera schampot med ett balsam från samma tillverkare, men från en annan serie. (Flaskan med den svarta ettiketten.)
 
Ingredients: Deionized Water, Cocos Nucifera(Coconut) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Sorbitol Esters, Mangifera Indica(Mango) Seed Butter, Simmondsia chinensis seed ( Jojoba) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil*, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Panthenol(pRO-bITAMIN B-5), Proprietary Essential Oil Blend, Aloe Barbadenis Leaf Extract, Hibiscus Sabdariffa Extract, Tocopherol (Vitamin E), Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil, Rosemary Extract, Caprylyl golycol.
 
Så om ni har fina tunna hårstrån och ett hår som lätt blir fett rekomederar jag i stället:
 
 
 
African black soap balancing conditioner
Lätt, återfuktande och doftar ljuvligt. Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva doften, men den är lite sötpepprig. Den tynger inte ner ett dugg! Kan även med fördel användas som en leave-in. Underbart med produkter som fungerar på flera sätt Jag klarar mig inte utan denna! Den ger glans, smidighet och precis den effekt jag vill ha av ett balsam. Jag kan inte nog spara på superlativen. En icke-fet fuktbomb är vad det är!
 
Ingredients: Deionized water, Cocos Nucifera Oil (Coconut),Butyrospermum Parkii (Shea Butter),Mangfera Indica Seed Butter (Mango),Persea Gratissima Oil (Avocado),African Black Soap Extract, Behentrimonium Chloride, Salicylic Acid, Salix Alba Bark Extract (Willow),Melia Azadirachta Seed Oil (Neem),Melaleuca Alternifolia Leaf Oil (Tea Tree), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojoba), ,Sorbitol Esters,Aloe Vera Leaf Juice, Vitamin E),Rosemary Extract, Plantain Extract,Lonicera Caprifolium (honeysuckle) flower and Lonicera Japonica (Japanese honeysuckle) flower extract.
 
Det kruxiga är att få tag i produkterna... De finns ibland på svenska Afrostore eller så har jag beställt dem från England för rätt ruskig frakt.
 
0 kommentarer
publicerat i Hårvård
Taggar: Shea Moisture Black Soap Balancing Conditioner, SheaMoisture - Coconut & Hibiscus, frissigt hår, fuktgivande för håret, lockigt hår, torrt hår
Visa fler inlägg