Konjac svamp - inte i grytan

 
Japanernas hemlighet Konjac svampen har varit känd rätt länge, men jag kan inte låta bli att skriva om den här. Jag älskar denna lilla svamp, som egentligen inte alls är någon svamp, utan består av rötterna från en potatisväxt. Det är en 100% naturlig hudrengöring, som passar alla hudtyper - även den mest känsliga. Den innehåller inga kemikalier, färgämnen eller rengöringsmedel, utan svampen är i sig själv fullspäckad med antioxidanter och vårdande ämnen Den sägs balansera hudens PH-värde och är bakteriedödande. Den stimulerar cirkulationen och hjälper huden att förnya sina hudceller. Den kan även användas för att ta bort makeup.
 
När man får den är den stenhård och behöver mjukas upp i varmt vatten. Man lägger den i en skål och låter den svälla. Processen tar ca 3 minuter och då har den lilla godingen svällt upp som på bilden. Dagen efter är det bara att spola den en stund under kranen för att få den mjuk igen.
 
Jag använder den på morgonen i duschen. Man bara tar den i handen och cirkulerar runt med den i ansiktet och på halsen. Den är inte ett dugg rivig, utan bara mjuk och skön. Man kan använda den tillsammans med sin vanliga ansiktstvätt eller som den är. Efteråt är huden supermjuk. Jag behöver inte smörja in mig och hyn känns konstigt nog återfuktad. Som bonus får hyn en underbar lyster.
 
Svampen är biologiskt nedbrytbar och det är dags att byta ut den om den börjar falla sönder. Man kan nog räkna med att den håller i tre månader om man använder den varje dag. En gång i veckan kokar jag den för att ta bort bakterier. Har ni ännu inte provat, så tycker jag att ni ska unna er den lyxen! Den kostar 85 kr på Hildur.
#1 - - Jackeline:

Varit sugen på att testa en, får nog klicka hem nu efter jag läst det här!

#2 - - nöjd mor:

Min snälla dotter brukar låta mig testa en del produkter vilket jag är glad för. Jag är synnerligen skeptisk mot alla krämer med en massa kemiska tillsatser som säljs för att man ska se yngre ut. Nu senast fick jag pröva konjac-svampen, denna lilla underbara svamp. Jag blev förtjust. Huden känns ren, fräsch och mjuk. Har använt den extra mycket i denna värmen. Testar gärna mera produkter!!

Svar: Och jag har en snäll mor som kommer in och skriver vad hon tycker om produkterna som hennes dotter tvingar på henne... :) Jag tycker att det är så roligt när du kommenterar. Har du provat att koka den än? Om du vill har jag tre tvålar till ansiktet som du gärna får prova och utvärdera.
Short and Sassy