Flexi-8

Jag har långt hår och jag sätter ofta upp det för att det inte ska fastna överallt. Lämnar jag det nere fastnar det i bildörren, i bilbältet, när jag ska ta av handväskan och så vidare...Jag har aldrig gummisnoddar med metall för det sliter sönder håret. I stället brukar jag ha mjuka tyggummisnoddar ala 80 tal. Vad dom nu heter. Men de sliter också har jag märkt. I min hårpyntsamling finns även diverse krokodilklämmor, men de gnager också på mina tunna strån. Bilanxsnoddar sliter, eller så tappar jag bort dem direkt. Läget har varit lite smått hopplöst. MEN nu har jag hittat klämmorna som glider som smör genom håret. Nu är det slut med en massa avslitna hårstrån! 
 
Lösningen på mitt problem heter flexi-8. Den sitter stadigt i håret och känns snäll. En toppenklämma! Runda mjuka kanter som inte skaver. Den fastnar mycket sällan i håret när man plockar ut den. Dessutom är flexi-8 klämmorna riktigt fina och finns i hur många utförande som helst. Nej, jag är inte sponsrad, bara mycket nöjd.
 
Så här ser mina ut:
 
 
 
Det är lite svårt att återge färgerna exakt i skum kvällsbelysning, men ni kan i alla fall få ett hum. Den lilla åttan är flexibel och sedan är det en pinne som man fäster fast. En stor fördel är att pinnen inte är lös och försvinner.
De finns i massor med olika storlekar beroende på hårets tjocklek och vilken uppsättning man tänker göra.
I håret ser de ut så här:
 
 
Här har jag använt en klämma i storlek medium.
På sambons dotter har jag gjort en halvuppsättning, och där har jag använt storlek small.
 
 
Vill man ha bättre tips på hur man kan använda dem är det bara att googla. Nätet är fullt av användare, som är bättre på att sätta upp hår än vad jag är. De kan beställas på Lilla Rose, som är en amerikansk webbshop. Klämmorna är lite dyra, men Lilla Rose har ofta reor och då ska man passa på. Sortimentet förnyas rätt ofta med nya färger och modeller. De säljer också hårstickor och lite annat pynt till håret. Är det någon annan som har testat dem? Är man pysslig kan man göra en kopia av memorywire och lite pärlor. Jag tänkte att jag skulle prova när jag får lite mer tid. Har även en tanke om att göra mina egna hårstickor.
#1 - - Malin/BilboBlueEyes:

Kul tips! :-)
Jag brukar sätta upp håret också, åtminstone det som annars faller fram i ansiktet, Jag använder oftast så kallade Jaw Clips som jag tycker inte sliter så mycket på håret. Antingen stora eller så små att det är som en fingerande´gel så man kan sätta upp utan det riktigt syns. Vill jag sätta upp det till lite finare använder jag ofta bobypins runt ansilktet för de inte ska synas.

Svar: Jag gillar också Jaw Clips, om man ska sätta upp en slarvig knut eller så. Men nu är det mest mina flexisar jag använder. Funderar på att köpa modell mini för luggen.
Short and Sassy

#2 - - Estelle:

Vilka vackra spännen! :) De ser ut att passa i vilket kostymdrama som helst, antika ser de ut.
Vackert hår ni båda har också.

Använder precis som Malin Jaw Clips, sätter nästan alltid upp överhåret och har aldrig håret utsläppt nu för tiden, så jobbigt med hår som är i vägen...

Svar: Tack för komplimangen! :) Hår i vägen är jobbigt...Hur långt hår har du?
Short and Sassy

#3 - - Estelle:

Ja,jag gillar inte när håret är i ansiktet överhuvudtaget och är man ute blåser det ju över allt om man inte har det uppsatt eller har mössa el så på huvudet.
Har haft väldigt kort hår som nu växt sig nästan axellångt, så det är ju inte långt på det sätt som du beskriver det med att att fastna i bildörren och allt ;)
Är ditt så långt att det når till rumpan eller?

Svar: Blåst. Ryser vid blotta tanken! Minsta lilla vindpust lämnar mitt hår i en obeskrivlig härva av knutar. Äta glass ute med håret nere är en annan mardröm. :) Har hår ner till midjan på ett ungefär, men det hindrar det inte från att kroka fast i allt möjligt.
Short and Sassy

#4 - - Estelle:

Hu då! En härva av knutar av blåsten till och med! :( Det har jag tack och lov inga erfarenheter av i allafall.

Hår till midjan är ju väldigt långt och få som har (speciellt som vuxen) fint, men låter lite besvärligt!?
Skulle nog aldrig orka ha så mycket hår, tar så lång tid innan mitt hår torkar efter tvätt redan som det är nu, hade inte hårtork slitit och torkat ut håret så kunde det ju ha gått bra, men håret blir ju i uselt skick även om man bara använder kall luft :(


Svar: Mitt hår får självtorka. Det är inte så tjockt, så det går rätt fort. Jag brukar sätta upp det halvtorrt och sen ta ner knuten och torka klart. Färdigt! Jag är rätt lat och orkar inte stå och fixa.
Short and Sassy