Hårlängd och tillväxt

 
Hair Length Chart - The different hair lengths
 
 
 
Vill man spara ut håret är det lätt att vara otålig. Hur lång tid ska det ta egentligen? Här är det helt ovetenskapliga svaret:
 
Öra till haka = 6 månader
Haka till nacke = 3-4 månader
Nacke till skuldra = 3-4 månader
Skuldra till nyckelben = 4 månader
Nyckelben till överdelen på bh-bandet = 12 månader
BH-bandet till mitten av ryggen = 6 månader
Mitten av ryggen till midjan = 8 månader
Midjan till höften = 9 månader
Höften till svanskotan= 5 månader
Svanskotan till under skinkorna/klassisk längd = 6 månader
Klassisk till mitten på låret = 6 månader
Mitten på låret till knät = 10 månader
Knäet till vadens början = 12 månader
Vaden till ankeln = 15 månader
 
Sedan får man ju ta med i beräkningarna att håret kanske toppas lite då och då....
 
Lite filosofi så här i påskledigheten. När räknas håret egentligen som långt? Är det så att ju längre håret blir, desto mindre tycker man att det växer? Och vilken längd är egentligen snyggast?
 
Om jag själv ska svara så tycker jag nog att ett midjelångt hår är långt. På mig märker jag ju att jag får en utväxt, men inte sjutton märks det på längden. Har harvat i evigheter på samma längd känns det som. På frågan om vilken längd som är snyggast måste jag nog svara att det är den längd där håret ser friskt och välmående ut. I mitt hår kan jag tydligt känna gränsen där håret bara är färgat med henna och där det tidigare kemikaliebehandlade håret tar vid. Där är det tunnare, och skulle jag klippa av det är jag tillbaka i början på BH-bandet i ett nafs. Då har jag ju ett år innan det är i närheten av den längd jag har nu, så jag väntar ut det. Tröttsamt! Undertiden får jag väl vara nöjd med att jag har bytt till naturliga alternativ och att jag märker att det gör en skillnad. Bjuder på en bild i nattlinne och visar eländet. Där ser man tydligt var skaven går.
 

 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
#1 - - Malin/BilboBlueEyes:

Håret ser jättefint ut! :-)
Jag håller med att man kan välja längd så länge håret ser friskt ut. När jag var yngre så kunde jag ha ner till midjan, men nu tycker jag inte håret ser snyggt ut längre än till bh-bandslängd på mig. Det beror ju på hur petig man är förstås, men när det längre än så tycker jag det tovar sig, förlorar volym och ser slitet ut i topparna.

Svar: Jo, åldern spelar tyvärr roll här. Mitt hår har tunnats ut och hennan har gjort att lockarna nästan har försvunnit. Ingen kul kombination. Dessutom har jag den där förargliga skarven. Vissa dagar ser det ok ut och andra dagar vill jag bara klippa bort eländet. Tack för att du skriver att det ser fint ut!
Short and Sassy