Black Phoenix Alchemy Lab är goticdrömmen!

 
När jag skriver det här piskar regnet mot rutorna och dimman har sänkt sig över den skånska slätten. Vädret är mycket passande för mitt inlägg.
 
Jag älskar Tim Burton, Dracula och Neil Gaiman. Vinner jag en resa på något lotteri någon gång, kommer jag välja att åka till Transylvanien och se Karpaterna. Hade jag varit tonåring idag hade jag kört goticstilen rakt av. Nu nöjer jag mig mest med att frossa i film, grotta ner mig i spännande fantasylitteratur och unnar mig att bära korsett på konsert.
 
 
Det är bakgrundsinformationen ni behöver för att förstå min (spöklika) glädje, när jag hittade Black Phoenix Alchemy Lab. Det är parfymvärldens egna lilla goticgäng! De tre ägarna tillverkar och gör parfymoljor med gotictema. Här finns tom en kollektion med karaktärerna ur Neil Gaimans underbara bok Coraline.
 
 
Flaskorna levereras i bruna apotekarglas med tillhörande fin etikett. Som en trevlig bonus har nästan varje parfym ett utdrag ur en bok. För varje flaska får man alltså först en förtjusande stämningshöjande inramning och sedan en beskrivnig av vilka dofter som ingår. Produkterna görs för hand med vegetabiliska oljor som bas. Tillverkarnas husdjur försäkrar att innehållet inte djurtestas. Utbudet är enormt! Jag tycker om underground verksamhet i jämförelse med kommersiella parfymjättar. Det känns jordnära. Jag tänker mig några hippetyper med katter kring fötterna, som i lugn och ro blandar sina oljor. Det i bjär kontrast till sterila vita rockar och syntetiska dofter. Jag gillar att man flirtar med skräckromantikens giganter och jag blir fruktansvärt nyfiken över hur "Dorian Gray" egentligen doftar. Det här är ingenting för den med allergier. Jag kan förstå dem, som för enkelhetens skull, tittar på Kicks parfym-topplista. Det här är edgy och jag gillar det!
 
 
Om man som jag, blir lätt överväldigad av utbudet, kan man köpa något som kallas Imp´s Ears. Det är prover, som kommer i glasrör. De speciella kollektionerna kan man inte köpa till Imp-pris, men väldigt mycket annat. Jag blir sugen på de sex proverna med doft av vanilj. De får man för ett paketpris på 22 dollar. Annars kostar proverna 4 dollar styck.
 
Jag tonar ut med de ljuvliga tonerna från Lilian Axe. Min favorit kommer 40 minuter in på skivan!
 
 
 
En kommentar publicerat i Allmänt
Taggar: Black Phoenix Alchemy Lab, Lilian Axe, Neil Gaiman, gotic, parfymolja
#1 - - Malin/BilboBlueEyes:

Ann Radcliffe, Edgar Allan Poe, Mary Shelly! :-) Behöver jag säga mer. ;-)

Svar: Du behöver inte säga mer. ;)
Short and Sassy